Artikkel #237

«Schillertispe tatt av ulv i Sverige»

Skrevet av: Frode Nystog Engelstad - Dato: 13.11.2009 23:34
Permalink: https://www.schillernett.com/?p=237

Den 8 år gamle schilleren Nova ble tatt av ulv i Sverige.

Stövartik dödades av varg
Bo Beckman från Sunnemo var med en jaktkompis och dennes åttaåriga schillertik Nova på harjakt vid Sandbackarna i Norra Skoga, söder om Ekshärad. Efter någon timmas drev hördes plötsligt ljud som av ett hundslagsmål några hundra meter från hans pass. Bo ringde omedelbart till ägaren som stod längre bort och han kom till platsen. Med hjälp av pejl hittade de platsen där angreppet skett. De såg blod och släpspår. Efter ytterliggare en bit hittades hunden och den var i princip aväten på mitten.

Det var förtvivlade jägare som ringde polisen och länsstyrelsens besiktningsman som strax anlände och konstaterade att det var ett vargangrepp. – Det är helt klart varg, säger Britt-Marie Nordquist, länsstyrelsens besiktningsman efter att ha besiktat stövartiken på plats.